“Den första regeln för att få ändarna att mötas är att inte sitta på sin egen.” - E.G. Leterman

Världens roligaste jobb

Det är det vi ska ha. Ett roligt jobb innebär förstås olika saker för olika människor, men för oss betyder det framförallt:

 • Utmaning - Du får växa i din roll och utveckla dina kunskaper genom spännande projekt.
 • Valfrihet och omväxling - Vi skiljer oss stort från rena konsultföretag genom att våra anställda får chansen att växla mellan konsultuppdrag, inhouse-utveckling och produktutveckling. Vårt mål är att vi bara ska ta oss an projekt som triggar något hos oss.
 • En rolig arbetsplats.
 • Trevliga kollegor.
 • Konkurenskraftiga anställningsvillkor.Gör karriär hos oss

Hjälp oss skapa det perfekta gränssnittet och de bästa funktionerna för digitalt lärande

Compentus AB är ett mindre IT-företag som förutom konsultuthyrning och inhouse-utveckling, skapar egna produkter som marknaden behöver. Vårt fokus ligger inom design, användarvänlighet och grafiska gränssnitt. Vi har utvecklat ett system som kan revolutionera möjligheten för privatpersoner och företag att skapa och hitta pedagogiska kurser och utbildningsmaterial. Nästa steg i projektet är att ytterligare förfina systemets gränssnitt och användarvänlighet för att ta lärandet till en ny nivå.

Vi söker dig som studerar till civilingenjör inom interaktionsdesign eller närliggande områden, och under ditt exjobb vill hjälpa oss att förstärka vårt befintliga gränssnitt och systemets funktionalitet. Detta kan dels vara genom att vetenskapligt undersöka hur systemet bäst kan uppfylla sitt syfte att skapa nya förutsättningar för lärande online, och dels genom att bidra med kunskap kring interaktionsdesign, pedagogik och nya tekniker. Om du själv har erfarenhet av att använda system för kurser, guider och utbildningar online så är detta ett plus. Viktigt är också att du är kreativ och kan tänka utanför systemets befintliga ramar. Vi ser gärna att du gör ditt exjobb hos oss under vårterminen 2017, ansök därför så snart som möjligt så hanterar vi din ansökan löpande.

Compentus erbjuder en spännande exjobbsperiod då du får lära känna oss på företaget väl. Vi är ett glatt gäng med många unga anställda, som har haft exjobbare sen tidigare. Om vi trivs med varandra hoppas vi att en anställning kan bli aktuell i framtiden. Vi sitter i attraktiva lokaler på Östermalm där vi delar kontor med vårt dotterbolag Compentus Triaro. Efter avslutat och godkänt exjobb erbjuder vi en ekonomisk ersättning som tack för ditt bidrag till vårt företag.

Compentus söker dig...

...som är mycket tekniskt intresserad, tidigt i karriären, med en bra teknisk utbildning inom data/programmering. Du är en social och trevlig person som sprudlar av idéer och kreativitet. Du har lätt för att lära dig nya tekniker, är passionerad för utveckling och arbetar självständigt med problemlösning.

Du är representativ och intresserad av konsultrollen lika väl som entreprenörsrollen, där du kan komma på nya idéer och driva igenom dem till marknadsfärdiga produkter. Du tar ansvar för ditt agerande.

På Compentus hanterar vi alla våra rekryteringar själva och undanber hjälp från rekryterings- och bemanningsföretag.

Compentus söker flera kreativa Interaktionsdesigners, UI/UX designers alt. digital/grafisk designers

Vem du är

Du är en tekniskt intresserad person som uppskattar att få strukturera arbetsinsatser och leda projekt inom t.ex. webb-, app- och systemutveckling. På Compentus arbetar vi med både stora och små insatser, internt och för kunder som önskar ny- eller vidareutveckling av olika IT-lösningar. Ofta sträcker sig projekten över fler fält än de rent tekniska, därför ser vi gärna att du har kännedom om digital marknadsföring, skriftlig kommunikation och content management/sökordsoptimering. Du behöver vara duktig på att förstå kunders behov och skapa förtroende, samt vara mycket strukturerad och beredd att hugga i med högt och lågt. Kanske har du tidigare arbetat som projektkoordinator, projektassistent eller projektledare i IT-projekt och med digitala lösningar. På Compentus har alla anställda stort inflytande över verksamheten, och vi hoppas att du som söker dig till oss uppskattar möjligheten att få komma med mycket idéer och vara med och utveckla företaget.


Du har lätt för att lära dig nya tekniker och vet hur man själv hittar lösningar på nya problem. Du är representativ som person och intresserad av konsultrollen lika väl som entreprenörsrollen där du får utlopp av att komma på nya idéer och driva igenom dem till marknadsfärdiga produkter. Du får gärna har varit ute på arbetsmarknaden ett par år sedan din examen, men känner du att du passar väl in på beskrivningen är du välkommen att ansöka även om du är mer junior.


Vad vi erbjuder

 • En tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med individuell lönesättning.
 • Tjänstepension, friskvårdsbidrag, semesterförmåner, cykel, hjälp med bostadslån mm.
 • Ett roligt och varierande jobb där anställda trivs och vill utveckla/utvecklas med företaget.

Meriterande

 1. Vana av, och intresse för, att arbeta i olika IT-system och databaser.
 2. Kunnig i användarvänlighet och Web Content Accessibility Guidelines.
 3. Tidigare erfarenhet av att arbeta med Adobes programsvit, som Photoshop och Indesign
 4. Programmeringskännedom.
 5. Agila ledningsmetoder och system såsom JIRA

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt.


ANSÖK HÄR
Compentus söker flera kreativa Interaktionsdesigners, UI/UX designers alt. digital/grafisk designers

Vem du är

Du är en tekniskt intresserad person med en utbildning inom interaktionsdesign, UI/UX design alternativt inom grafisk design med inriktning på digitala kanaler och medier. Du vill komma till en nytänkande och mindre organisation där kreativitet och ny teknik står högt i kurs. På Compentus har alla anställda stort inflytande över verksamheten, och vi hoppas att du som söker dig till oss uppskattar möjligheten att få komma med mycket idéer och vara med och utveckla företaget. Du sprudlar av idéer och har en mycket stark känsla för färg och form och kan till exempel få i uppdrag att ta fram logotyper, skapa en enhetlig grafisk profil åt en kund eller göra visuella prototyper av appar, webbsidor och andra tekniska produkter. Detta kräver att du kan designa gränssnitt som både tar digital användarvänlighet, responsivitet och estetik i beaktande. Prototyper och är en självklart start i ett projekt för dig och resultat backas upp i form av användartester och behovsanalyser. Du har lätt för att lära dig nya tekniker och vet hur man själv hittar lösningar på nya problem. Du är representativ som person och intresserad av konsultrollen lika väl som entreprenörsrollen där du får utlopp av att komma på nya idéer och driva igenom dem till marknadsfärdiga produkter.


Tekniker

Du använder med lätthet Adobes programvaror (såsom Photoshop, InDesign och Illustrator) och förmodligen även en rad andra grafiska verktyg. Du kan designa med ramverk såsom Bootstrap men behöver inte kunna programmera dessa. Meriterande är god kännedom inom CSS och plattformsoberoende design.


Vad vi behöver

 • En tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med individuell lönesättning.
 • Tjänstepension, friskvårdsbidrag, semesterförmåner, cykel, hjälp med bostadslån mm.
 • Ett roligt och varierande jobb där anställda trivs och vill utveckla/utvecklas med företaget.

Meriterande

 1. Känsla för design och grafiska gränssnitt.
 2. Kännedom i användarvänlighet och Web Content Accessibility Guidelines.
 3. Programmeringserfarenhet.

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt.


ANSÖK HÄR

Vi söker flera Back-end / Front-end utvecklare / Fullstack utvecklare


Teknisk kompetens

Du är back-end utvecklare med kompetens inom front-end och känner att nya utvecklingstekniker är spännande, istället för ett hinder som du inte behärskar. Din styrka ligger i .NET/C#, ASP.MVC samt HTML5, CSS3, Javascript, jQuery.
Du behärskar ramverk som AngularJS samt Bootstrap.


Vad vi erbjuder

 • En heltidsanställning med individuell lönesättning.
 • Tjänstepension, friskvårdsbidrag, semesterförmåner, cykel, hjälp med bostadslån mm.
 • Ett galet roligt, varierande jobb där anställda trivs och vill utveckla/utvecklas med företaget.

Meriterande

 1. Användarvänlighet, känsla för design och grafiska gränssnitt.
 2. Databaskännedom såsom SQL eller Oracle.
 3. Node.js

ANSÖK HÄR
karriär webb systemutvecklare

Systemutveckling

En typisk arbetsdag där Hermann utvecklar den senaste tekniken.

karriär it-konsult

Insamling av kundmaterial

Kan se ut på flera olika sätt i detta fall är Sebastian ute i skärgården för filminspelning i högsta hastighet

karriär webb systemutvecklare

Kundmöten

Grunden till våra jobb är proffesionellt bemötande i detta fall Sandra ute på avstämningsmöte.

karriär webb systemutvecklare

Fotomodell

Caroline ställer upp som frontfigur för kunds hemsida och reklamutskick.

karriär webb systemutvecklare

Biskopsudden

Compentus besöker Biskopsudden för att ta miljöbilder till kundhemsida.

karriär webb systemutvecklare

Boule

Bild från Compentus teambuilding sommaren 2016.

karriär webb systemutvecklare

Konferens

Martin representerar Compentus på en extern konferens.

karriär webb systemutvecklare

Seniors vs Snails

Johan spelar in snigel-ljud till Compentus senaste app: Senior vs Snails.

Möt några på företaget

På Compentus har vi olika bakgrunder och specialistkompetensområden, men det som för oss samman är intresset för teknik, design och användarvänlighet. Vill du också testa på en karriär hos oss, är du välkommen att skicka in ditt CV via vårt kontaktformulär.
Sebastian Wallius VD Compentus AB
Sebastian Wallius
Verkställande direktör
Resultat och skratt har drivit mig som ledare i flera år. Jag trivs verkligen som spindeln i nätet och hjälper dig gärna med roliga, smarta samarbeten och projekt. Grafiska gränssnitt har alltid varit ett fokusområde under min karriär.
Hermann Fomekong Systemutvecklare Compentus AB
Hermann Fomekong
IT-Chef / Fullstackutvecklare
Att knyta ihop säcken och få de tekniska lagrena att fungera, där har du mig. Jag binder samman grafiken med funktionen i bakgrunden och är expert på de senaste lösningarna och bästa vägen till målet. Jag kodar lika lätt som jag skrattar och ser de bästa arkitekturiska lösningarna i varje IT-system.
Caroline Ahlmen Interaktionsdesigner Compentus AB
Caroline Ahlmén
Interaktionsdesigner
Naturen är en viktig inspirationskälla för mig, men mina bästa idéer får jag i badkaret. Mitt mål är att leverera briljant design anpassat för dina behov. Min bakgrund och erfarenhet gör att jag alltid lyckas hitta resultatet som får folk att le av lycka, det är motorn som gör att jag vill överträffa mig själv.
© Compentus AB 2015 | org-nr 556843-4129 | Storgatan 29, 114 55 Stockholm | 08 - 522 96 000